Fumigasyon işlemi 20.yy başlamış, basit anlatımıyla sebze, meyve ve tahılları hasattan sonra soframıza gelmeden önce zararlı hayvansal atıklar olan zararlı böcek yumurtası ve/veya larvaları, kimyasal gübre atıkları ve mantarlar,bakterilere karşı tam koruma altına alınması için yapılan en önemli işlemlerin başında gelir. Daha çok özel izinlere tabii fumigasyon firmaları tarafından yapılan bir hizmet türüdür. Fumigasyon işleminin temeli çok zehirli bir gaz olan ve işleme ismini veren fumigant gazının hava ve gaz sızdırmaz bir odada yukarıda saydığımız sebze,meyve veya tahıllara uygulanması ile yapılan işlemdir. Bu işlemin uygulanmasındaki önemli ayrıntıların başında ise fumigasyon odasının ve fumigasyon kapısının hava ve gaz sızdırmaz olması gelmektedir. Uygulama yapılacak olan odanın ve kapının tam anlamıyla yalıtımlı olması hem kullanılan gaz miktarının sabitlenmesi ve böylece maliyetin kontrol altında tutulması hemde işletmedeki görevli personelin sağlık önleminin alınması için son derece önem arzetmektedir. Bilinmelidir ki fumigasyon işlemi ortalama 24 -48 saat arasında devam eden uzun soluklu bir işlemdir.  Doruksafe fumigasyon kapıları istediğiniz sızdırmazlığı tam anlamıyla sağladığı için gıda sektöründe haklı bir üne sahiptir. Ürünlerimiz, ihtiyaç belirlendikten sonra projelendirilerek muhatap firmaya onay için sunulur sonrasında malzeme seçimi yapılmasının ardından fumigasyon kapısının manuel veya otomatik açılmasına karar verildikten sonra vadedilen günde imalat prosesi tamamlanarak ilgili işletmeye montaj hizmeti verilir.

Doruksafe ülkemizin ve dünyanın önde gelen gıda firmalarının tedarikçi/çözüm ortağı ajandalarında fumigasyon odası ve kapısı tedariği konusunda kendine herzaman yer bulabilen, müşterilerine 7/24 hizmet ve teknik destek sunan sektörün lider firmasıdır. Eğer sizinde hava, çeşitli gazlar ve/veya sıvı sızdırmaz kapıya ihtiyacınız var ise teknik ekibimizin herzaman hizmetinizde olduğunu unutmayın lütfen.